jueves, 5 de junio de 2008

Consells per fer un bon paper.

Ei familia, aquí teniu alguns consells per a la pràctica d'una carrera de llarga durada, pel subcampió mundial de marató Júlio rey;
Tenint en compte que la competició és en diumenge:

-Dilluns, dimarts i dimecres farem el que es diu buidatge, consisteix en menjar molt peix, ous i carn, i no menjar ( o almenys en menor quantitat ) pasta, arròs, pa i dolços.
-Dijous, divendres i dissabte farem el que es diu "relleno" disminuïnt progresivament la ingesta d'ous, carn i peix i ingerir fins a "rebentar" arròs, pasta i derivats dels cereals. Mengeu mel, fruits secs, raïm, panses, figues i dàtils. És important què bebeu molta aigua i un litre de beguda isotònica el divendres i un litre el dissabte.
-Diumenge ( dia de la competició ), esmorzar 2 o 3 hores abans de la sortida, beveu molta aigua i preneus un cafè, just abans de començar el calentament. Kuidao!! no és bo pendre glucosa instants abans de la carrera.

Aquí van alguns consells d'entrenament la setmana abans de la carrera:
Ha de ser un entrenament suau, hem de tenir en compte que tot el que no haguem fet, a partir d'aquest moment sirà inútil. La última setmana és per assimilar el treball realitzat les setmanes d'entrenament i per a mantenir el to muscular. Si entrenem fort els últims dies l'únic que farem sirà fatigar-nos abans de la competició.
Els últims dies tenim que moderar la intensitat dels rodatges, així conseguirem correr més descansats el dia de la competició i fins i tot en certa ansietat, bona per a la competició.

Espero que els consells us vagin bé, a mi em va funcionar per a la cursa de Paüls...jaja
En properes cròniques intentaré posar algo més sobre nutrició i esport, tant o més important per al deportista que el pròpi entrenament físic.
Kuideus!!!

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Ho tindré en compte per la propera cursa, gràcies pels consells. ja, ja, ja!!!

Ara en serio, per a vatros que correu és important escoltar consells així i aprendre coses sobre nutrució i tot això. Per cert, les fotos que ens envia el Pablo desde Perú són precioses, mirant-les et venen ganes d'anar-hi, però de moment, VA SER QUE NO!!!
Salut, el bloc treu foc!!!
Mingo

Anónimo dijo...

Ei Mingo, lo dia que te veuré de curt i a punt de pujar al montsagre te faré un monument!!!
Si xeic, estic descobrint i experimentant que això de l'alimentació és molt bàsic.
I al Pablo li haurem de demanar una roda de premsa per a contar-mos lo viatget. SALUT FAMILY
JOANOT;)

Anónimo dijo...

Quan arribi el dia, t'avisaré Joan, t'avisaré... de moment, estamos en ello.

Mingo

Enric Adell dijo...

Perquè no es pot prendre glucosa moments abans de començar?
Quan pots començar?
La setmana que be Caro-Paüls,jeje.

Anónimo dijo...

ei, enric aixi m'agrada que estigos per la faena. Dit en paraules planeres seria que de la mateixa manera que et quedes trabat per una baixada de sucre et pot passar el mateix per un exés.
Diuen que és bó els 2 dies abans de la cursa, juntament en beguda isotònica, que ja en porta bastant.
Ah, no prengos red bull en sucre abans de començar!!!
A tope en la travessia, jo mai rajat i tmb només la mitad...
JOANOT;)

Enric Adell dijo...

Però durant la cursa?
Lo millor es fer-ho abans de començar, però en estes que carreres que són tan llargues suposo que apartir de quan portes una hora o així te deus puguer prendren de glucosa,no?
tranquil que ho tindre en compte per la pròxima, xD
Lo diumenge també teniu carrera,no?
Es molt bona per apretar, que tinguesseu sort.
dew

Anónimo dijo...

Me sembla que l'any que ve tindrem tot un equipas de runners a Paüls!! Dieta, nutricio, equipacio oficial, entrenaments professionals, Anem perfeccionant les coses! Juanet aixi m'agrada ajudant a que tots puguem millorar los nostres resultats, pero no los hi contos tots los secrets vale???
Mingo m'alegro de que t'agradiguen les fotos. Intento reflexar en Imatges los meus entiments i tot lo que mos dona lo Peru, pensa que ne fet casi 500 fotos...quin gran invent aixo de les camares digitals!!! Hi ha fotos realment boniques! Ja les voreu totes. Tranquils que ja us donare la tabarra en les fotos!! Acabareu adormintvos...jejeje!
Saludos pa tots i molts bessitos!

Anónimo dijo...

Ek enric, lo Pablo me diu desde Peru que;Lo cos al notar un exces de glucosa a la sang, ho capta i li diu al pancreas que començo a generar insulina per compensar este exces de sucre. En lo qual pots caure en una hipoglucemia, es a dir un baixon de sucre. Això referent a prendre glucosa abans de la cursa, i en lo referent a prendren durant la cursa, crec que només ho recomanen si ja ho has provat. Personalment et dic que jo m'hen prenc (tipo gel) al cap
d'1h15m i al cap de 2 i pico. A Xerta me va anar bé i a Pauls no m'hen vaig pendre tant i vaig tenir un baixon bastant fort...
Ës kuestió d'anar provant.
JOANOT;)