lunes, 24 de mayo de 2010

bambes enlloc de pedals....

Primer una mica d'historia...per allà al 2004 vaguejant per n'estos pirineus, on vaig viure tres anys me van parlar de la cursa de muntanya de Paüls! Paüls???? I aixo on està?? Pos si està per les teues terres!!! I jo sense saber-ho...aixi que agafem les bambes 200 kms de cotxe i a correr! Era la meua primera cursa a peu, fea ja bastants anys que havia deixat de fer esport pero los anyets al pirineu van servir per a fer bones muntanyes, tant a peu com en la tabla de snow! Sense casi gaire preparació vaig correr la cursa! Lo primer a l'arribar a Paüls va ser...OSTIA!!!! I jo mai havia estat aqui???? Que burro! Quant de temps perdut! Gairebé vam correr 100 persones i va ser una gran experiencia, aixo si peus llagats i un bon esguinçe! Pero creuant la meta! Kiko ja donava recitals per nestes terres poss aquell any va quedar segon.
I lo temps va passar fins que al cap de dos anys ja estavem vivint a Paüls ( i que dure...jejeje!) Que curios no???
Vaig tornar a correr la cursa al 2008, i vaig patir com un mamon, pero llavors ja tenia la sensació de correr a casa! I aixó canvia les coses!!
A part de xerta i tivissa, no havia tornat a correr! Molesties al genoll i continuos esguinçes no hem deixaven disfrutar de aixó que diuen trail-running!
Aquest any porto un bon entrenament, moltes hores de bici i bastant kilometros de correr per n'estos canals! Pero de monte res de res!! Però és la cursa de casa i s'ha de correr...
Dissabte mos arriben les noves equipacions de l'entitat i emocionats diumenge al mati anem lo joanet, la txelita i jo cap a la piscina, d'on surtia enguany la cursa! Mos canviem tots los corredors de Paüls, tot un equipass (joan, ricard, paco, marc, albert, miquel, nico i los extres rafel i gustavo)
Faltaven los barberes per a acabar de liar-la!! La marea roja!!!
Ara ve lo de rigor, calentament, estiraments, saludos, fotos, pixades d'ultima hora i cap a la surtida!
Surtida!! 23 kms per davant i pels carrers del poble gracies als anims de la gent lo nico, lo ricard , lo joan i jo intentem anar en lo grup del davant, uns 40 corredors!
A partir d'aqui, bonissimes sensacions, en molta força a les pujades (on se noten los entrenos en la btt) pero desastros com sempre a les baixades ( com en la btt...jeje!) a la primera baixada (mola grossa) morrada que va (com en la btt..jejeje!) genolls en sang pero avant! Formem un grupet en jordi i joel, dos companys bombers, i 3 0 4 corredors mes, on sempre es repeteix el mateix se m'escapen a les baixades (autentiques cabres) pero els torno a pasar a les pujades!!
Que bo! hi havia un maño que me dia "ya vuelves a estar aqui pesaó!!" te voy a tirar barranco a bajo!!! Al final lo mamon me va pasar arribant ja a la plaça de bous!
La pujada a la gran punta de l'aigua...nomes puc dir que espectacular!!! La gent de la uec ha aconseguit trobar un recorregut realment espectacular i especial! He pujat moltissimes vegades a la punta de l'aigua, en neu, en aigua, corrent, a peu, en raquetes, estic enamorat de la punta de l'aigua...pero esta pujada pel barranc es "lo mas"!!! Dalt de tot arribo primer del grup i nomes quedem joel, jordi xerto i al joan gran acabem agafant al ricard carbonero!!!!!! Mos vam fotre crits tota la cursa!! I aqui ja sabia que s'havia acabat la meua cursa, 4 kms de baixada no eren lo millor per a mi!
Los colegues de grupeta desapareixen rapidament, lo ricard sembla un jabali baixant per n'aquelles senderes...ciao ciao Ricard!! Enhorabona!! i encara dono temps per a que m'en pasen 4 mes baixant!!
Pero tant i fa, baixo molt content per lo bé que mo he passat avui! Los genolls no fan mal, no hi han llagues ni esguinçes per cap lloc i de mes de 350 corredors i sent campionat de catalunya arribo lo 32é!
Lo millor arribar al poble i sentir los crits d'anim de la gent! Bombero!!! Paso l'arc de meta en 2 hores i 59 minuts cansat pero feliç!
Despres de 7 anys on ens vam coneixer, estic més feliç que mai de disfrutar de la vida a Paüls!Gairebé l'equip al complet va acabar la cursa!!Enhorabona a tots!!!
I kiko va tornar a quedar segon...que curios es lo desti!
Salut i cames amics. A la proxima a tornar a pedalar, les bambes de muntanya tornen a l'armari pero me sembla que esta vegada no sira per a tant de temps....

3 comentarios:

pauet barberes dijo...

iepa felicitats a tots els corredors paulsencs. enguany si que vaig fer figa per forces majors i veig que això ja bastant en serio que ara que los temps ja baixen de 3 hores això es senyal que los entrenos son durs.
bè ens trobem a fredes allí si no i a res de nou no fallaré i espero que i puga haver tanta representació paulsenca com a esta.
P.D. a vore si puc estrenar la nova equipació jo també.
SALUT I CAMES

Ruben dijo...

bé noi bé! Així m'agrade que estigues fort en tots los àmbits!! Per cert, Juan que va fer?¿

Weno, no es per res, pero com vas caure a Paüls, ya no cauràs a la Pobla! jeje

Auuuuuuuuuuuuu

Anónimo dijo...

kina enveja hem vau fer i hem feu.
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Felicitats !!!!!!!! a tots los ke vau fer la cursa.
I molta merda, per als ke mos vam cagar.
Per cert, DOBLE FELICITATS,, avui al Diari de Tarragona anava un reportatge de la cursa del Llop, sabeu de ki parlen, PRINCIPALMENT: del equip de la E.E. Montsagre de Paüls, AAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH