lunes, 3 de mayo de 2010

X MARATHON DE LOS MONEGROS

Podria començar esta crònica de mil i una maneres, però quan prepares una marxa en btt de 112km en 5 setmanes i arribant en uns kilòmetres més que justos a les cames el més normal és que el canguelo s'apodero de tu i t'envoltin els dubtes de si siràs capàç d'aguantar. Els 3 dies prèvis a la prova són la bomba, t'has d'hidratar a muerte sent sabedor que la calorina que fotrà a los monegros sirà algo serio i un repte a tenir en compte, i fer i desfer la llista del material. Els viatges al wc són un no parar i per sorpresa l'home del temps dona aigua el cap de setmana!! Podria donar mil detalls de les últimes hores i preparaments en lo Pablo, principal culpable de la meua presència a la marxa, però abreviarem i ja estem al dia 1 de maig, 8.15 del matí i a Gandesa mos espera Ruben, pel camí no parem de fer pronòstics del temps que mos trobarem, pareix que no farà una calor extrema, però per contra el vent sirà la gran putada que mos trobarem, i si ha això li afegim els més que possibles "xarcos" de fang la marxa pot ser tota una odissea!
Anem a buscar el dorsal, les pajarraques d'orbea mos alegren la vista, pareix ser que sirem uns 1700 participants, i el temps canvia cada 15 min, quina roba mos posem...! comencem a dinar, i ja porto 2 dies menjant pasta i bebent com un loco, calculem que en aquests 2 dies em guanyat de 2 a 3 kg!! les rises i bromes abunden al dinar però jo estic cagat de por, no se on m'he posat!! Comencem a preparar bicis, sort de Ruben que ho posa tot a punt pq natros som una mica manasses... carrego la motxila i butxaques de menjar i beure, casc, ulleres i la "suerte está hechada". fotos per al record en Lluc, Ruben i Pablo i anem al lloc de sortida.
Tret de sortida i ara ja no val a badar, els primers km són de locos, caigudes a manta, adelantaments temeraris i nervis moooolts nervis. Sóc molt conservador i tot va com havia planejat, passats els primers km crítics d'aglomeracions de gent arribem al km 22 i una pujada de 3km, la gent només entrena pel pla?? pareix que les rabiades que tinc pujant a Paüls donen els seus fruits, pq sóc capaç de pujar a molt bon ritme, adelantant posicions, amb comoditat i amb la destresa suficient per evitar més de 2 accidents. Passen els km i les hores, km60, avituallament per carregar energies i fer un riuet de prevenció, a partir d'aquí comença una pujada de 15km que marcaràn el final de la marxa. Pujo molt comode, altra vegada adelantant participants, m'atreveria a dir que casi sense voler! això si, a la baixada de 10 km també me'n passen uns quants... km80, avituallament per carregar bidons de beguda isotònica i ja començo a ensumar la línia de meta... però quina tonteria! queden 32km, la cadena de la bici comença a patir per culpa de la pols i del fang acumulats, i el trasero em comença a fer mal per la falta de costum, ja porto 4hores damunt la bici! M'ajunto en un grupet, desició acertada pq el vent és un toca collons i comença a ser fortet, però em veig fort, i desideixo escaparme del grup en una pujada (com no) i empendre la guerra pel meu compte. Els últims kms són agònics, éstic molt bé fisicament i no paro de passar gent, i tot això en un vent, que com ja he dit, és un gran putada!
Els últims 3 km són eterns, avanço motíssima gent, inclús sóc capaç de posar-me de peu sobre els pedals per a l'últim esforç, l'ínia de meta i la satisfaction power s'apodera de mi!! abraçades en lo Pablo que m'esperava. Repte aconsseguit, Déu meu quina canya!! 5h35m, de marxa pel desert de monegros, fotos i més fotos i ara sí rises a boca plena, una dutxeta i 2 plats d'espaguetis la mar de bons.
Pareix ser que la preparació ha estat correcta, totes les espectatives complertes, i sobretot sabent que los besties del Rubén i del Pablo han arribat en 4h5min, quedant en els llocs 53 i 54!! Podria arribar a 2 conclussions después de la marxa; la primera seria que estic molt més en forma del que m'esperava, i la segona que les pujades a Paüls són més bones que dolentes...
Ara m'espera un mes de maig d'entrenos a muerte per preparar la cursa del Llop i possiblement la cicloturista de la Bonaigua (190km).
Venga que això només fa que començar!!

5 comentarios:

Unknown dijo...

¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡FELICITATS!!!!!!!!!!!
Acabo de llegir la crónica. Hem fan mal, les cames, l'esquena, lo cul, ... Com podeu fer estes animalades ??? Bé, sempre hi ha coses, que ja no faré mai, esta es una JAJAJAJAJAJA

Anónimo dijo...

osti txeic joan se nota que vas disfrutar molt de la maraton!! Molkt bona cronica! He txalt llegint-la! Si senyor!
Primer enhorabona!!!!!! Fer uns cursa de 112 kms en btt es dur , molt dur i mes si apenes portes 500 kms a les cames i al cul...jejeje! T'has demostrat que si un vol un pot! Where is the limit??
Lo temps que vas fer podriem dir que es estratosferic per a una persona que fins fa un any no s'havia pujat mai a una bici i que a dia d'avui ben just porta 3000 kms pedalats, que tecnicament esta verd i que vores rodejat de 1500 bicis posa nervios a tothom!
Si seguim aixi a la bonaigua un atre papelon!!! Esta sera dura de collons! Pero res es impossible!
Enhorabona!!!

Pauet lo bomberet!!

Ruben dijo...

ieeeeeeeeeks!!! lokooooooooooos!!!

Collons Juan, com vas acabar, no eren espagetis xec, ere fideuá!!!!!! I casi ke mos emportem una playstation eee!!! si lo gamberro de Pau hagués pujat a buscarla.... cagon la mar!!

i penseu una cosa: Som màquines, i quan los hi poses oli, no fallen i no pateixen!!!! Reflexioneu!!!

Ah! i l'any ke vé més! mos fotrem unes bones rises dinant, demanarem pas només surtir, cridarem a Iñaki!!!!! xuparem molta roda, dixarem ke pason al relleu i en acabar una bona cerveseta i l'any ke ve si e, FESTIVAL!!!!!

Anónimo dijo...

xeic makina!! Aqui ningu entrena ja ho sats!!
Menció especial al servei mecanic que mos va dispensar bicisports AUBANELL (en majuscules) tant abans com durant la cursa!!
Tens rao no m'havia fixat en lo dels espaguetis...
L'any que ve PAS PAS! I dels 20 primers!!!
Avui 160 kms en la de carretera en pujada a bel inclosa!!
Menos de 7 hores a la qh??? Que te sembla lo repte??
Au adeu iñaki i dema ja som liders!!! Oooooooh!!!

Ruben dijo...

BAH! 160 KILOMETRES! AKI Ningu entrena! BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH jajajajajajjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Kins disbarats!!!!!!!

Un consell!! Repasa cubertes i camares de cara a la QH ;)

Auuuuuuuu