viernes, 15 de mayo de 2009

SUPER ROKIPUNKIS IN ACTION!!!

Cada dia mos superem, que s'ha de corre? que s'ha de fer bici? que s'ha de nedar? fins aqui cap problema, de moment mo'n sortim molt bé fent deport, però el nou repte era prepara l'hortet del Pablo ( que en realitat no és seu, lo té arrendat ).
Lo lloc és una mica màgic, el morellà. Un hortet al peu d'uns roquers que donen vertigen només de mirar, una fresqueta que encanta, barranc i bassa en aigua a dojo ( de moment..) i el millor de tot: una tranquilitat immesurable!!
Esta vegada canviem lo cotxe pel tractor, i el que hi carreguem no
són les bicis sinó lo motocultor, més difícil de conduïr!!!
La primera faena i més desagradable és repartir l'abono per tot el bancal. Abono natural claro, pudina de gallinassa que mos fa riure de natros mateixos.
La segona faena és llaurar tot lo bancalet. Fem 2 passades, com mos diu lo capatàs dies abans, la primera rapidet i la segona millor, acabant de remoure tota la terra.
I ara ve quan lo maten!! Toca asolcar, (Def; art de fer "sequies" aliniades per on passarà l'aigua de reg, al mig del cavallà aniràn
plantades les diferents hortalises que el pagès elegirà).
Per ser la primera vegada mo'n sortim prou bé i queda la mar de guapet. Bueno, algún solc així una mica tort però, no passa res que tot queda a casa.
Acabades les tasques de preparament i acondicionament del bancal, ara tocaria banyet a la bassa, però no fa massa bon oratge i el deixem per un altre dia.
L'arrendatàri es queda plantant, mentre lo transportista se'n va a
descarregar totes les eines de treball. Ara només faltarà que lo fato plantat sigo potable, però jo crec que si, perque ho vam fer en molt de carinyo.
Pd: si algú vol contractar los nostres serveis com a pagesos ja sap on som.Pd2: no li aconsellem...



3 comentarios:

Enric Adell dijo...

hola,
Dos gossos, un paregut al de la foto, diras que mel vaig trobar un dia pujant a Montsagre i vaya susto quem va fotre, jejeje.
Este entreno segur que us va anar millor que correr per n'estos montes, xD.

Salut

Anónimo dijo...

hola pagesos,
vaia angle que feu los dos, mare...
lo bancal ja no tornarà a ser mai més lo que era,jajajaja, menos mal que'l terreno és bó i encara us sortirà algo.
espero que l'arrendatari invito a un soparet quan cullga los primers fruits ( no com los sopars que encara mus deu de quan torna de per estos mons ...)
besets..

marta

elfonsmari dijo...

VAya par de agricultores...
Todo bieeeen?? a ver si nos vemos pronticooo! un besazoooo